Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

27 / 01 / 15

Driver du ett HR AB? – 3 tips till hur du blir en affärspartner istället

Du har skapat en lysande kompetensförsörjnings-, rekryterings- och rehabiliteringsprocess, alla policies är på plats och du har t o m informerat både chefer och medarbetare genom fina PowerPoints. Nu är du på HR faktiskt ganska slut. Det löpande arbetet med alla frågor fortgår som vanligt och inget verkar ha förändrats på riktigt.

Känner du igen detta? Risken finns då att du har skapat er ett eget HR AB.

Vi inom HR vet ju vad som behöver vara på plats och allt känns egentligen lika viktigt. Rekrytering, introduktion, kompetensförsörjning, rehabilitering, arbetsmiljö, likabehandling, lönebildning, arbetsbrist mm.

Vi springer snabbare och snabbare och allt känns fortfarande lika viktigt så vi går igenom alla processer, fokuserar på allt som känns viktigt (d.v.s. det mesta) och till slut försöker vi implementera allt i den redan ganska stressade och ibland rätt ointresserade organisationen. Visst är allt detta viktigt men allt kanske inte är lika viktigt just nu i just din organisation?

För att nå fram och bli en partner på riktigt för att stötta organisationen på väg mot målen, behöver även vi på HR lära oss att prioritera och inte skapa en egen liten bubbla där just det att få ordning på alla processer och rutiner är målet.

Tre korta tips för att bli en affärspartner:

  1. Lyft blicken – Utgå från verksamhetens kortsiktiga- och långsiktiga mål och identifiera vilka HR processer ni behöver fokusera på för att nå dit.
  2. Kommunicera & prioritera – Förklara för ledningen vad ni kommer att fokusera på och varför. Se till att ledningen också förstår att det innebär att ni kommer att prioritera ner andra saker.
  3. Håll ut – Se till att ni håller er till planen även när det stormar och avsätt redan från början resurser för oförutsedda händelser.

Lycka till!

Cissi Ahrman Rasmussen, HR Consult, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort