Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

29 / 11 / 16

Comfort zone – släng dig i väggen!

Det var 10 månader sedan men jag minns det som igår, första gången jag klev in i en danssal – jag skulle prova salsa. Jag har alltid tyckt att dans verkar härligt men det tog tid innan jag kom iväg för att testa. Anledningen till det är för att det har känts väldigt långt bort, långt bort från både min uppväxt och min omgivning, långt utanför min comfort zone helt enkelt.

När jag började på Wise som HR-konsult tog jag ett professionellt steg utanför min comfort zone vilket resulterade i att någonting hände, även på ett privat plan – jag vågade äntligen prova.

Där och då när jag tog mina första danssteg hände något – jag flög hem. Jag gick tillbaka igen, oftare och jag kände hur det förändrades något i mig. Den nya konsultrollen fick mig att våga prova salsa, det i sin tur gav mig mycket tillbaka, både professionellt, privat och i min roll som konsult. Insikten om att jag kommer vara ny på jobbet många gånger framöver och slänga mig ut i nya sammanhang gjorde att jag kunde ta steget att slänga mig ut i dansvärlden också. Den insikten stärker mig!

Det ena ger det andra!
Jag har blivit tryggare i mig själv, öppnat mig mer och blivit modigare. Dansen har definitivt höjt mig en nivå och det ena har kommit att göra mig bättre i det andra. Häftigt. I en av de tuffare perioderna i livet fick jag mer energi. Samtidigt har det varit motiverande och utvecklande för mig att träffa så många olika människor i olika åldrar och med olika bakgrunder. För mig blev det så tydligt när olika människor helt okonstlat kunde förenas i ett och samma intresse. Fördomar jag tidigare burit på har försvunnit och jag känner verkligen hur jag fått ett öppnare sinne.

Plugga ur!
För att prestera/ha energi, ork och motivation måste man också koppla av ibland. Själv har jag ibland haft svårt att ”sluta jobba” efter jobbet. Det vill säga att tankar, reflektion och planering fortfarande pågår långt efter arbetsdagens slut. Dansen har fått mig att fokusera på något helt annat. I dansen måste jag vara helt närvarande.

Så, vad vill jag säga med det här? Jo, vänta inte med att prova på saker du vill men inte vågar! Vem vet vad det där läskiga kan ge dig? Släng dig ut i det okända, våga prova – du vet aldrig vad det kommer att generera i form av personlig men även i professionell utveckling och förhoppningsvis massa mer energi på arbetet – för det har jag fått!

Salsa on baby!

Simona Staaff-Lindgren, HR-Konsult, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort