Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

15 / 08 / 17

Chefens inre kompass!

Efter 17 år som HR-chef och verksamhetsutvecklare har jag haft nöjet att träffa och arbeta med fantastiskt intressanta människor på olika positioner i olika bolag.

En iakttagelse jag har gjort är att då vi arbetat i en roll i ett antal år så börjar vi att internalisera rollen i vår person. Rollen och personen blir ett och samma och vi gör tolkningar utifrån den nivån vi står och betraktar. Den underställde tittar nerifrån och upp och känner sig ofta underlägsen och påtvingad beslut medan chefen blickar ner ovanifrån och undrar varför folk inte gör som chefen säger.

Hur vi förhåller oss till vår roll och vår person påverkar vår omgivning och våra resultat

Jag har ofta fått höra att det är bra att höga chefer har psykopatiska drag för att de då vågar ta svåra beslut utan att må dåligt över att någon drabbas av beslutet. De som har sagt detta har beteendevetenskaplig bakgrund. Då man studerar beteendevetenskap säger den mesta litteraturen att ju mer chefen kan få människorna att växa, använda sina styrkor och förflytta sig själva desto fortare och mer beständig blir förflyttningen och resultatet blir bättre.

Trots all litteratur och forskning, verkar vi bortse från detta när vi handlar i praktiken. Det svåra är att ta till sig, förstå och faktiskt använda sig av ett framgångsrikt ledarskap som bygger upp människor. I stressen låter vi lätt dominans och kontroll vara styrka.

En inre kompass

Jag vill uppmana dig som chef att hela tiden arbeta med din inre kompass. Orka iaktta och ifrågasätta dig själv. Som chef är du van att vara den som tar beslut men med tiden kan du komma att tro att du vet bäst också. Jag vill påminna dig om att vara VD, Linjechef eller Stabschef, Arbetsledare eller Gruppchef är endast en yrkesroll/befattning i en verksamhet. En kugge i maskineriet som ska få helheten att fungera.

Min erfarenhet har lärt mig att de bästa cheferna är de som har koll på sina svagheter eller sin okunskap och tar hjälp av andra med kompletterande kompetens eller personliga egenskaper. De frågar sina kloka kollegor om input innan de tar beslut. Sedan väljer de att ta sitt beslut över övervägande efter inputen.

Verksamheter är som en tårta där alla roller är tårtbitar, alla bitar och lager är lika goda och alla behövs för helheten.

Att hela tiden se till att hålla koll på sin inre kompass är viktigt som chef så att man inte tror att ensam är stark, tillsammans blir vi bättre och starkare.

Helena Karlsson, HR-konsult, Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort