Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

21 / 06 / 16

Boktips inför kreativa och insiktsfulla dagar!

Dags att upptäcka nya världar, lära känna dina förebilder och lära dig mer om livet, dig själv och andra? Midsommar är här och med den kommer sommaren. För mig innebär det att dörren vidöppnas, den som under resterande delen av året endast stått på glänt. Jag kastar mig hungrigt in i nya världar, historier, personligheter och stora upptäckter.

Jag ger mig själv utrymme att fantisera, tänka på framtiden och fundera över hur jag kan bli mitt bästa jag. Kunskapskällorna ligger redan prydligt staplade på sängbordet och jag har redan börjat drömma om alla insikter, visdomar, vägledning och nya tankar som de kommer bidra till. Jag kommer helt enkelt vara lite mer upplyst, lite klokare och förhoppningsvis tänka mer ”out of the box” när sensommaren och sedan hösten tar vid. Det får mig till och med att känna en liten längtan efter hösten..  känns bra!

Älskade böcker – här kommer jag!

Nedan är några av de verk som jag ser fram emot att kasta mig in i:

Jack Welch & The G.E. Way – General Motors legendariska CEO Jack Welch som blottar kloka ledarinsikter och avslöjar sina ledarskapshemligheter. Detta tips fick jag i förra veckan av en klok och entreprenörsdriven nätverkskollega som sa att hon läst denna bok om och om igen och alltid lärt sig något nytt. Häftigt!

Elon Musk – Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid av Ashlee Vance, är en bok om en man som formar vår framtid. Uppmaningen är att alla som på något sätt är intresserade av kreativitet och företagsledning måste läsa boken. Jag bara måste lära känna denna man lite närmare och vem vet, kanske är det dags för mig att flytta till mars!

Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen. Om att jobba smartare, mer strukturerat och nå bättre resultat, allt enligt G-T-D metoden. Jag tror att jag är hyfsat bra på detta redan, men märkligt nog har denna bok legat på sängbordet ett tag och inte blivit läst. Har helt enkelt inte fått det gjort… Ska läsa den för att förstå varför!

Lean in: Women, Work, and the Will to Lead av Sheryl Sandberg. En härlig kollega tipsade om denna bok med orden: enkel och tankeväckande. Älskar att läsa om starka förebilder som vill förändra trångsynta synsätt. Jag har sett Sheryls omtalande TED talk från 2010 och gillar hennes enkla, raka och icke dömande budskap om avsaknaden av kvinnor på toppositioner i verksamheter. Ser fram emot att ta del av hennes tankar och inspireras än mer i denna bok.

Så blir du världens bästa coach -för barn- och ungdomsidrott – En ganska anonym bok som jag kom i kontakt med tack vare en av mina fantastiska kollegor, som också delar intresset och rollen att vara fotbollsledare för barn. En grym och handfast verktygslåda, tillgängliga ledarskapstips som kan praktiseras direkt med fokus på att få andra att växa och en övertygelse att alla kan hamna där de vill vara, med rätt stöd. Skriven av Jim Thompson- grundare av organisationen Positive Coaching Alliance. En tränarkollega som också är erfaren ledare yrkesmässigt recenserade denna som den bästa ledarskapsboken han någonsin läst! Coolt!

Expeditionen – Kärlekshistoria av Bea Uusma. Ända sedan jag lyssnade till Beas passionerade sommarprat om denna kärlekshistoria, har jag varit sugen att läsa denna bok. En fascinerande historia av en fascinerande kvinna. Den har några år på nacken men är enligt en mycket klok kollega en blandning av personlig dokumentär, historieskildring och roman som känns fin och tänkvärd.

Urban Express – Urbana lagar som hjälper dig att navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer, av Kjell Nordström och favoriten Per Schlingmann (Per har vi haft förmånen att jobba med under året som gått och han är verkligen en inspiratör och tankeväckare av rang) Denna bok har jag redan läst, men jag är säker på att hitta nya perspektiv om jag läser den i sträck i hängmattan denna gång.

Spela på bästa fot- att leda med glädje av Pia Sundhage och Elisabeth Solin, passar utmärkt så här i EM-tider! Min vassa och sportiga kollega tyckte att kombinationen av dagbok och analys var grym. Mycket tänkvärt kring ledarskap, positivt tänkande, motivation och hur ett team hjälper varandra att bli bättre.

Munken som sålde sin Ferrari – en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv. Av Robin Sharma. En annan otroligt grym vän som jag tror både tagit del av samtliga verk ovan och som är en inspirationskälla och framtidsperson av rang, påminde mig häromdagen om denna gamla och tankeväckande goding, med rika insikter om vad det verkligen handlar om, på riktigt! Denna får avsluta mina boktips.

Så häng med mig in i bokslukarvärlden, det kommer att bli en underbar sommar!

Har du tips på andra sagolika, stora och fantastiska böcker som vi bara inte får missa, dela gärna med dig – skriv en kommentar på vår facebooksida.

Glad midsommar!

Lena Noaksson, Vd, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort