Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

05 / 12 / 17

Be your own rockstar!

”We want to hire rockstars” var ett vanligt uttryck på ett av mina första jobb. Härligt realistisk kravprofil på en webbdesigner, tänkte jag som rekryterare, men idén kanske inte är så tokig trots allt. 

De senaste veckorna har jag sett fyra, mer eller mindre verklighetsbaserade, filmer som följer kända musiker och konstnärer. Jag uppskattar verkligen sådana historier, och fascineras av att få följa med in i deras konstnärliga värld i dessa dokumentärer. Alla verkar ha frihet att uttrycka sig, ofta handlar det om att vara sann mot sig själv och att ha en stark integritet i sitt skapande – samtidigt pratas det mycket om hur tärda dom är av att ständigt försöka förutspå vad publiken och media ska tycka och tänka om deras verk.

Jag har reflekterat en del kring denna frihet som de får, eller snarare kanske tar, när de blivit så framgångsrika att de är trygga i sitt artisteri och konstnärskap. Jag tänker också på hur viktigt det är med konst och kultur som ett instrument för människor att lära känna sig själva, sin historia och sin omgivning genom att utforska det med alla sina sinnen.

HR-konsult = rockstjärna

Idag jobbar jag som HR-konsult och väljer att se mina uppdrag som min scen där jag under en specifik tid ska prestera någonting som lämnar ett avtryck. Det finns inte alltid möjlighet att börja forma arbetsuppgifterna, eller att lägga tid på att anpassa mig själv. Jag måste kunna lita på att jag blivit vald för vad just jag kan tillföra, och sedan hålla fast vid det! Det ger mig pondus att kunna leverera, förändra, påverka och inspirera. Då kan jag klappa mig själv på axeln även fast jag inte har en jublande publik. Bara det, medför en genuin känsla av att det är jag som leder mig själv och min situation. Oavsett var vi befinner oss i vårt arbetsliv eller privatliv, så behöver vi alla orkestrera dessa möjligheter för oss själva och ta för oss – pusslet kommer inte bara lägga sig automatiskt.

Det är inte alltid enkelt men det kan vara så givande, inte bara för en själv utan för alla runt omkring också. Det är en frihet att kunna bjuda på sig själv och dela med sig av sina misstag för att kunna stötta och hjälpa sina kollegor eller vänner. Kanske handlar det inte alltid om att sitta på de rätta svaren, utan snarare att du ibland kan höja andra till stjärnorna genom att du vågar vara prestigelös.

Det finns ett engelskt uttryck som jag tycker summerar detta på ett fint sätt; ”people won’t always remember what you said, but rather how you made them feel”.

Behöver du hjälp av en rockstjärna? Hör av dig till oss!

Gita Minati Jaijee, HR-konsult, Wise Consulting. 

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort