Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

17 / 04 / 18

Anatomi som ledarverktyg?

En inte helt ny trendspaning inom HR är Neuroledarskap, där intresset och litteraturen på området ökar i snabb takt. Det är väl egentligen föga förvånande att ju mer vi lär oss om hjärnan, våra tankar och styrfunktioner desto lättare blir det att förhålla sig mer sakligt och rationellt, både gentemot sig själv och medarbetarna. Inte minst när du leder i förändring!

Bara en sådan sak, som att ju effektivare nervbanor vi har mellan amygdala och frontalloben desto lättare har vi att behålla lugnet i stressiga eller krävande situationer. Det är nämligen amygdala som matar oss med oro och skräckscenarier medan frontalloben fungerar som avkylning och förser oss med rationella tankar. Vi blir helt enkelt sämre på att läsa av andra och fatta beslut när vi befinner oss i konflikt.

Generalized Anxiety Disorder

Det har visat sig att människor som brottas med GAD (Generalized Anxiety Disorder) har tunnare eller sämre överföring av signaler och därav en minskad förutsättning att dämpa oron.

’Hjärnans förmåga att ombildas är väl begränsad när jag nått en viss ålder’?

Okej, det går kanske inte att trolla bort GAD. Men hjärnan har en oändlig kapacitet att modellera sig själv – den sk plasticiteten. I Anders Hansens bok ”Hjärnstark” får vi bevisat för oss att med 20 min träning om dagen ökar vi vår förmåga att reducera stress och tunga tankar. Träningen behöver inte ens vara högexplosiv! Denna lilla stund räcker för att underhålla vårt HQ och göra våra hjärnor lite skarpare. Plötsligt blev det lite lättare att smita från jobbet vid lunch och ta den där 30 minutaren (om kvällen borde ägnas åt annat). Eller uppmuntra medarbetare eller kollegor som uppvisar stressignaler att slita sig från datorn för den långsiktiga hälsovinsten.

70 000 tankar per dag

I genomsnitt tänker vi 70 000 tankar per dag. Dessvärre är de flesta negativa. Men varje sinnesintryck och varje tanke sätter spår och förändrar din hjärna lite grann.

Hjärnforskaren Katarina Gospic spetsar till det – ”faktum är att ledare är det enda styrmedel vi har i företag och organisationer med egen intelligens. Att inte se till att detta intelligenta styrmedel fungerar effektivt och på en hög lägsta nivå är att leda verksamheten i blindo utan kontroll över att de viktigaste resurserna i företaget – människorna – utvecklas, presterar och mår bra.”

Det kan låta så enkelt, men utmaningen är att hjärnan är lat och vill spara på energi. Vi avbryter oss ofta med att kolla mailen för att det kräver mindre energi än att upprätta rapporter eller processbeskrivningar. Jobb som kräver komplicerat tänkande innebär osäkerhet – kommer jag att lösa uppgiften? – uppfattas som ett hot som hjärnan till varje pris vill undvika.

Rusta dig med rätt resurser

Trots att det finns mycket vi inte vet om hur allt hänger ihop och fungerar i den komplexa människan, vet vi samtidigt så otroligt mycket. Låt oss använda oss av allt vi vet, dvs låt oss börja göra det vi vet, ej stanna vid vetande. Se till att rusta din kropp med resurser och bränsle såsom återhämtning och fysisk aktivitet. Då skapar du bästa förutsättningarna att ha tillgång till alla dina otroliga förmågor och maximerar din potential.

Kajsa Leyman, HR-konsult, Wise Consulting.

PSST! Lästips – Ständigt uppkopplad, sällan avkopplad!

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort