Bli kontaktad

Outplacement & karriärcoach

Karriärcoachning med resultat

Ibland utvecklas relationen anställd och arbetsgivare inte som förväntat och en del organisationer behöver förändras och omställningar blir nödvändiga. Det är helt enkelt dags att gå åt olika håll även om det känns tungt just här och nu. Genom outplacement/karriärcoachning kan det faktiskt bli en winwin-situation för både dig och din medarbetare/chef.

För dig som arbetsgivare

Fler och fler organisationer erbjuder idag outplacement och karriärcoachning, som en naturlig del i sin personalpolicy. Syftet med upplägget är att medarbetaren ska gå stärkt och motiverad till en ny sysselsättning och dessutom kunna agera som ambassadör för sin tidigare arbetsgivare.

Ibland handlar det om arbetsbrist och omorganisation, ibland om personliga överenskommelser. Vår erfarenhet är att många företag uppskattar att få stöd av en extern part som kan stötta medarbetaren till nästa steg i karriären.

Klienter i våra outplacementprogram erbjuds vid sidan av coachmötena inspirationsträffar några gånger under året samt har under programmet tillgång till vår karriärportal med länkar till jobbsajter, tips, råd, mallar för cv:n etc. Vi har god koll på arbetsmarknaden via våra rekryterande systerbolag.

Våra erfarna coacher är coachutbildade och har dessutom ofta en beteendevetenskaplig bakgrund samt erfarenhet från HR och rekrytering. Vi arbetar enligt en målinriktad och effektiv metod som vi utvecklat efter många års erfarenhet av outplacement och individuell coachning. Samtidigt anpassar vi oss självfallet för varje individ vi möter.

Vi når tydliga resultat, 9 av 10 finner en ny lösning inom 6 månader. Vi har 100 % nöjda kunder.

För dig som medarbetare

Vår erfarenhet visar att en personlig karriärcoach är en framgångsfaktor då man behöver lämna sin anställning på grund av arbetsbrist, omorganisation eller andra orsaker. När du befinner dig i en omställningssituation är det mycket värdefullt att få stöd och ett bollplank i form av en coach som har bred kompetens inom rekrytering och jobbsökande.

Resan från uppsägning till ny sysselsättning kan ibland kännas ensam, ovan och utmanande. I dessa lägen kan coachen hjälpa dig att skapa struktur och trygghet samt möjliggöra för dig att öka chansen att snabbt komma vidare till nästa utmaning. Våra erfarna coacher anpassar sina upplägg helt utifrån dig och din nuvarande situation, allt för att möta just dina personliga behov.

Vid sidan av dina coachmöten får du tillgång till vår karriärportal med länkar till jobbsajter, tips, råd, mallar för cv:n mm. Utöver detta blir du inbjuden till inspirationsträffar med fokus på tex LinkedIn, personligt varumärke och liknande teman.

Din coach fungerar som en generator i processen och hjälper dig att fokusera framåt och gå vidare till nästa steg i karriären. Ofta handlar det om ett nytt arbete, ibland start av egen verksamhet eller studier.

Vi når tydliga resultat, 9 av 10 finner en ny lösning inom 6 månader.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Fyll i fälten nedan så hör vi av oss till dig!

RUSH-metoden som får det att hända!

R

Reflektion. Identifierar styrkor, drivkrafter och kompetens. Vi fastställer personliga mål och nästa steg i karriären.

U

Utbud. Vi kartlägger arbetsmarknaden, relevanta branscher och roller. Vi går igenom olika sökvägar och möjligheter.

S

Strategi. Vi går igenom CV, personligt brev samt relevanta nätverk.

H

Handling. Vi genomför en testintervju med rekryterare, gör en konkret aktivitetslista samt handlingsplan.

 • Varför har Jenny Larsson valt att arbeta på Wise Consulting?

  "Jag valde att börja arbeta på Wise Consulting för att få arbeta med det som är min passion – att få möjlighet att utveckla och inspirera ledare och medarbetare genom både individuell coaching och utveckling och förändring i grupp"
  Jenny Larsson, coach i Göteborg

  Jag vill veta mer
 • Karin-block-ny

  Varför har Karin valt Wise Consulting?

  ”Jag får så mycket på Wise Consulting som jag värdesätter högt; utveckling, glädje och inspiration i härligt utmanande uppdrag.”

  Jag vill veta mer